FRIGJØRINGSNØKLENE 
REDSKAPER TIL ET BEDRE LIV 

Hjem

Livsenergi

Livsredskaper

Livsbobler

Foredrag

Forlaget

Lekens magi

Om oss

Nettbutikk

Veiledning i bruk av Frigjøringsnøklene   Et eksempel

Vi vil helst bare ha det godt, ikke sant? Vi har en tendens til å dytte bort vonde følelser.  Vi har lært å ta oss sammen og ikke gråte... Så vi undertrykker ofte følelsene når det oppstår ubehagelige situasjoner i livene våre. Vi prøver å gjøre så godt vi kan. – Vi forsøker ofte å fortsette som om ingen ting har skjedd. Likevel er det slik, at følelsene vi skyver unna forlater oss ikke. Kanskje vi husker dem, men de kan også bli liggende i det ubevisste. De bidrar til å skape følelser som får oss til å tenke negativt. De er sjelens sår. De hindrer livsenergien på cellenivå. Disse nettsidene handler om hvordan kan vi kvitte oss med de følelsesmessige sårene og dermed med de negative tankene.

Disse måtene å arbeide på er bl.a. basert på studier av livsenergiens natur og på erfaringer fra eget forløsningsarbeid gjennom mange år. Jeg har erfart at at vi må erkjenne nøyaktig hva vi føler og hvorfor vi føler det slik før vi er i stand til å gi slipp på det som er vondt. For å greie det, må vi tilgi oss selv og andre og be om tilgivelse slik at vi kan få det godt.

Artikkel om hvordan man kan frigjøre seg fra angst med denne metoden.

Vilje til å se
Måten som har vist seg å være en mest effektive, er å erkjenne hva vi enn føler og hvorfor vi føler det vi føler. Det høres kanskje rart ut, men grunnen til at dette er effektivt, er at vi kan ikke gi slipp på noe vi ikke vet hva er! Prøv å erkjenne følelsene angående et smertefullt minne ved å si høyt, nøyaktig hva du føler! Da forstår du hva jeg mener.
Det er svært viktig å innse at følelsene våre er våre egne, hvem som enn forårsaket dem. Det betyr ikke at vi behøver å uttrykke følelsene våre til de som forårsaker dem! Den vanlige og naturlige måten er å legge skylda på situasjonen eller på de menneskene som forårsaker sinnet eller tristheten etc. – Men de menneskene kan ikke løse opp i det som sitter fast inne i deg når du har det vondt. Bare DU kan erkjenne hva som er vanskelig for deg.

De vonde følelsene lager regler i vårt ubevisste.
Sjelen har ikke samme evne til logisk resonnement som sinnet. De skjulte sårene skaper ”regler” i vårt ubevisste som repeterer smerten; som sier:  Det er slik det er.  De blir til trossystemer som former livene våre. På den måten er følelsene som blir utløst i hverdagen ”indikatorlamper” som forteller oss hva som ligger skjult hos oss. Noen av disse reglene vi bærer med oss er irrasjonelle fordi vi mange ganger har positive intensjoner som har endt med smertefulle erfaringer. Mer

Vi er eksperter på å ta oss sammen

For å kunne sette oss fri fra de emosjonelle sårene, må vi forstå at det ikke hjelper bare å forstå det som har skjedd med vår logiske evne. Vi må erindre smerten med følelsene våre for å få sjelen til å forstå at det ikke er slik som den tror. Vi trenger å gi trøst og kjærlighet til det sårede "barnet" som bor inne i oss. Denne delen av oss er tidløs og vi må sammen med sjelen erkjenne hva vi føler for å sette oss fri fra smerten. Da kommer livsgleden boblende.

Kilde til utvikling
Jeg har oppdaget at situasjoner som utløser følelser er gullgruver i livene våre. Når du er sint, irritert, trist eller har dårlig samvittighet… stopp opp og finn ut hva følelsene dine forteller deg. Det er litt av en utfordring, jeg vet det... men om du vil ha det bedre, er dette en spennende og effektiv vei til må finne ut av livet.

Når dine følelser er aktivert er det noe som angår deg. Om mennesker oppførte seg ubehagelig, kan det faktisk være bare noe du føler fordi du bærer med deg "bagasje" som får deg til å tolke situasjonen slik. Gå for deg selv og aksepter nøyaktig det du føler i stedet for å skylde på personen eller situasjonen som forårsaket følelsen.  De som gjorde dette, viste deg kanskje noe som du den gang undertrykte fordi det var for vondt å føle? Især slike situasjoner der dine følelser blir utløst i større grad enn det som er logisk, er en ”gave” til deg slik at du kan se deg selv. Ta en titt på følelseskartet og finn ut om det stemmer med ubehag eller smerter i kroppen.

Om personen oppførte seg som en drittsekk og du hadde et berettiget sinne, er det OK! Du trenger likevel å bearbeide din egne følelser hvis du føler deg krenket eller misforstått. Da kan du legge det bak deg etter en stund og nøytralisere deg i forhold til personen. Det handler om å skjelne mellom hva som er ditt og hva som er deres.

Vi trenger ikke å være perfekte! Livsenergien tillater alt å utfolde seg, uten å dømme. Det er vi som har tendens til å kritisere oss selv og hverandre. Vi trenger derimot å ta ansvar for følelsene våre slik at vi ikke dømmer andre. Det er nemlig det vi selv bærer med oss som får oss til å se feil hos andre.

Tilgivelse løser opp det vi bærer på.
Når vi har erkjent alle følelsene som kommer opp i et minne, trenger vi å tilgi, både oss selv og de som er involvert i situasjonen. Det jeg har erfart, som veldig fruktbart er til og med tilgi det vi følte i og om situasjonen som gjorde vondt. Sjelen vår er av bare gode følelser som sin grunnleggende natur og vi trenger å tilgi oss selv for å føle noe annet enn det som er godt!
Vi trenger også å tenke gjennom om vi trenger å be noen om tilgivelse. Det beste er naturligvis å ta det opp med den det gjelder, men du trenger ikke treffe vedkommende personlig, om det er for vanskelig. Du kan sette deg ned med lukkede øyne og se for deg personen foran deg mens du snakker til han eller henne. Da når du dem på sjeleplanet. Når du virkelig mener det, vil du løse opp smerten i deg. Dette virker også i forhold til de som har gått bort. Det som er viktig, er at du mener det. Om du vil at de skal tilgi deg, er det best å gå til personen og be om tilgivelse. 

Trøst og kjærlighet
Tilgivelsen får såret til å begynne å gro… Kjærligheten til deg selv helbreder sjelen og cellene dine.
I de fleste situasjoner når jeg veileder folk til å arbeide med seg selv, anbefaler jeg dem å forstille seg at de er tilbake i situasjonen og tar seg selv på fanget hvis det er et barndomsminne… eller som en nær vennskapelig situasjon, om de er voksne. Gjør situasjonen så virkelig som mulig og gi all den trøst, forståelse og kjærlighet du kan, fra den voksne du er NÅ. Når gutten eller jenta er glad og trygg, spør han/henne om de vil bo i hjertet ditt. Hvis det er OK, kan du fortsette.  MER

For å være i stand til å tilgi i de forskjellige situasjonene, er det nødvendig å føle slik det var den gangen… og på samme tid være den du er nå. For å gjøre dette på en god måte, anbefaler jeg å bruke ”Det indre barnet-teknikken”.
Du trenger å se at den som såret deg eller krenket deg bærer sin bagasje som får dem til å gjøre det de gjorde.  Se, at alle mennesker er på en reise gjennom livet og at du ikke vet hva de andre har i sin bagasje. Det er vår følelsesmessige bagasje som får oss til å gjøre ekle ting mot hverandre. Prøv dette perspektivet når du synes det er tungt å tilgi.

Å gi slipp betyr å legge bak seg
Noen ganger er det nok å erkjenne og tilgi, og de vonde følelsene løser seg opp. Ikke desto mindre er det viktig å se seg tilbake og kjenne etter om det som føltes vondt er borte. Du trenger å være villig til å gi slipp. Noen ganger trenger vi å ta en aktiv bestemmelse for å gi slipp på følelsene og tankene om situasjonen for å legge bak oss det som skjedde.
Hvis du ikke er villig, er det mer du trenger å erkjenne og tilgi.  – Eller det er et annet minne som skapte liknende følelser som venter på å bli forløst?

Nye gode intensjoner
Kjærlighet er livsenergiens natur, så det er vår egentlige natur også. Gjenta for deg selv at du er glad i deg selv, selv om du opplevde noe vondt, selv om du gjorde noe dumt!  Fyll cellene dine med kjærlighet helt til du kjenner at det er sant.  Da blir cellene dine glade!
Gjør dette hver gang du har arbeidet deg gjennom vonde følelser og gitt slipp på dem, og du forandrer livet ditt dag for dag. :)

   Bruker du denne nettsida til din personlige utvikling eller ditt faglige arbeid, setter jeg stor pris på at du betaler for bruken i forhold til din betalingsevne. Det ligger mange års arbeid bak.

PERSONLIG VEILEDNING I BRUK AV FRIGJØRINGSNØKLENE